Koti

Pälkäneen pitäjän Onkkaalan kylässä Nuijan talolla syyskuun 22 päivänä 1925 sai alkunsa Pälkäneen Metsästyshoitoyhdistys, joka tänään tunnetaan nimellä Pälkäneen Metsästysseura ry.

Seuramme toimii nimensä mukaisesti aivan Pälkäneen keskustan Onkkaalan ympärillä, Nuijan talon toimiessa nykyäänkin seuran isompien juhlien pitopaikkana.

Metsästysmaamme ovat alueelle tyypillisiä erittäin vaihtelevia maastoja, metsäisine harjuineen, peltoaukeineen ja järvineen.

Seuran pitkä historia osoittanee metsästyksemme toimivan kestävällä pohjalla. Metsästämme riistakantoja vaarantamatta. Eränkäyntimme kaikkine muotoineen, metsätalous ja riistanhoito on kestävää ja vastuuntuntoista luonnon antimien vaalimista ja talteenottamista

Lainaus vuodelta 1934-35

”Metsästyshoitovuosi 1934-35 Pälkäneen Metsästyshoitoyhdistykselle oli raskas tappion vuosi. Seuran innokas toimihenkilä, voidaan sanoa seuran keskeisin henkilä ja sen varsinainen perustaja ja ylläpitäjä, tohtori Carl Sandbäck muutti äkkiä mananmajoille.

Pälkäneen mestsästyshoitoyhdistys menetti hänessä johtajansa, jolle metsästyshoito ja seuran paras oli sydämen asia.

Pälkäneen metsästyshoitoyhdistys tulee aina kiitollisin ja kunnioittavin mielin säilyttämään esimiehensä Carl Sandbäckin muistoissaan.”

Kommentointi on suljettu.